siti azura's FotoPage

By: siti azura mohd zaini

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Friday, 20-Apr-2007 00:43 Email | Share | | Bookmark
Assalamualaikum....

Cekodok ketam
Alhamdulillah... setelah lama berhajat nak register fotopages ni.. akhirnya terlaksana juga hari ni... sempena hari jumaat yang penuh barakah ni ... Selamat datang kepada diri sendiri diucap kan...heheh.. ok lah .. first entry ni x tau nak cerita apa.. so zura mulakan dengan menu breakfast pagi ni. Pagi ni kene datang opis cepat sbb ada bf session bersama CEO .. alhamdulillah dapat bangun cepat hari ni sebelum azan dah bangun , so sempat la siapkan bekal bekfast untuk asben and anak2 kat rumah ...Hari ni zura buat cekodok ketam stik .. ambik idea dr fp kak liza....ala..fp paling fofular tu la...

Cekodok Ketam Stik
2 Cawan Tepung Gandum
1 biji Bawang besar - ptg dadu
5 btg Ketam Stik - ptg kecil
Sedikit udang kering - rendam dan tumbuk halus
1 biji telur
air secukupnya
garam secukup rasa
secubit soda bikarbonat
Sayuran pilihan ikut suka ( daun bwg/sup) - zura x letak sbb anak2 x makan nanti
Cara:
Satu kan semua bahan dalam bekas , kacau rata , air agak-agak.. jgn terlalu lembik / keras .
Goreng hingga kuning . Hidangkan dengan cili sos maggie.

Selamat menjamu selera...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sfawani@hotmail.com --> Terima Kasih
hanieliza ---> Terima Kasih Kak Lieza .... akak lah yg telah banyak mengubah hidup saya dr x rajin masak kepada SUKA masak...
Nini --> Sedap... cuba lah
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Saturday, 10-Mar-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark

Gajah
Zirafah
orang utan
View all 6 photos...
10/3/2007 -- Trip To Zoo Negara

Awal-awal pagi mama zura dah siap kan segala kelengkapan nak berjalan. Maklumlah ada anak kecik ni kalau nak berjalan mcm2 benda nak kene prepare. Hari ni kitorang plan nak jalan-jalan ke zoo negara. Memang dah lama plan nak pegi .. niat dulu kalau adik zafirah and adik rina (anak mak ngah) dah pandai jalan mmg kitorang nak bwk pi zoo. So alhamdulillah sekarang ni adik zafirah n adik rina dah pandai lari..apa lagi ZOO NEGARA la kite... 2 family pagi2 dah tercongok kat depan pintu gate zoo negara...Adik Zafirah suka sgt tengok gajah makan tebu...menggapai2 belalai gajah tu....adik tak takut langsung..geram je dia nak pegang gajah....jalan-jalan tgk zirafah...harimau...monyet .. kitorang kat zoo sempat tgk show haiwan.. so dpt la jumpa orang utan ,singa laut and burung kakak tua... Makan kat Marry Brown .. ok la.. kalau ada McDonalds kan besttt....


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net